פודקאסט מספרים בגובה עיניים – הפרק הראשון!

פודקאסט מספרים בגובה עיניים – הפרק הראשון!

תוכן עניינים

פודקאסט מספרים בגובה עיניים | צורות רישום עסק

פודקאסט מספרים בגובה עיניים – פרק 1 !

רוצים להאזין לפרק? ניתן ממש כאן באתר באמצעות ספוטיפיי:

הי, אני מורן פז, רו"ח, ואני כאן לשבור את הקרח עם הנושאים המסובכים של ראיית חשבון וניהול כספים עבור עסקים. אני מתרגשת להשיק את פודקאסט מספרים בגובה עיניים! הפודקאסט הזה נועד בכדי לעזור לכם להבין טוב יותר את עולם הכספים שמסביב לעסק שלכם ולדעת איך לנוע בו בצורה החכמה ביותר.

בפרק הראשון שלנו, אנחנו הולכים לצלול ישר לתוך הבחירות שיש לכם כשאתם רוצים להתחיל עסק בדרך העצמאית. יש לנו 4 אופציות עיקריות (צורות לרישום עסק) – עוסק פטור, עוסק מורשה, שותפות (סוג של שדרוג של עוסק עצמאי) וחברה.

בפרק הראשון אדבר על סוגי ההתאגדויות שאפשר לבחור כשבוחרים בדרך העצמאות.

אז ישנם 4 סוגים: עוסק פטור, עוסק מורשה, שותפות (שזו הרחבה של הפעילות של העצמאי), וחברה.

אז בואו קודם נדבר על מה ההבדל בין עוסק פטור לעוסק מורשה. אם אתם עוסקים פטורים, הכנסתכם השנתית (ואני לא מדברת על הרווח, כלומר לא ההכנסה פחות ההוצאות) צריכה להיות עד 120,000 ש"ח לשנת 2024. אה, ואם אתם גם שכירים, ההכנסה מהעבודה שלכם לא נחשבת כאן. גם, עוסק פטור זה לא לכולם – יש רשימת מקצועות שחייבים להתחיל כעוסק מורשה, כמו רופאים, עורכי דין, ורואי חשבון. עוסק פטור מוציא קבלה ברגע שהוא מקבל את הכסף מהלקוח.

עוסקת מורשה מוציאה חשבונית מס קבלה כשהכסף מהלקוח מתקבל. מבחינת מס הכנסה וביטוח לאומי אין הבדל אם את מתאגדת כעוסקת פטורה או כעוסקת מורשה. ההבדל היחיד מתבטא במע"מ.  כל חודש או חודשיים, תלוי במחזור ההכנסות שלך, את צריכה להגיש דוח למעמ.  אני אתן דוגמא – עוסקת מורשה בחודש מסוים גובה על השירות שלה 100 שקלים פלוס 17 שקלים מעמ.  ה-17 שקלים הללו נקראים מעמ עסקאות.

פודקאסט מספרים בגובה עיניים – הפרק הראשון!

אם היא קנתה באותו חודש כסא באיקאה היא ראתה בחשבונית את הדבר הבא :

שקלים נקראים מעמ תשומות.

אז בסוף התקופה יש לה מעמ עסקאות של 17 שקלים, ומעמ תשומות של 117 שקלים. יוצא שמגיע לה החזר בסך 117-17 שקלים, כלומר 100 שקלים. למעשה אם מעמ תשומות גבוה ממעמ עסקות יגיע לה החזר, ובמצב הפוך היא תצטרך לשלם למעמ. כלומר, עוסק מורשה הופך לצינור של מעמ, מצד אחד הוא מזרים לו את מעמ העסקאות, ומצד שני הוא מקבל מעמ תשומות. אם מעמ תשומות גבוה ממעמ עסקות הבריכה תהיה ריקה ונקבל החזר.

כשחושבים על לפתוח עסק, יש כמה דברים שכדאי לשקול (לטובת הבחירה בין צורות רישום עסק). אני אתן לכם כמה נקודות שעוזרות לי לאבחן את הלקוחות שלי:
– ראשית, עם מי אתם בדרך כלל מתכננים לעשות עסקים? אם הקהל שלכם זה בעיקר אנשים פרטיים, אולי תרצו לשקול להיות עוסק פטור. זה יכול לעזור לכם להציע מחירים תחרותיים כי לא תצטרכו להוסיף מע"מ למחירים שלכם. מי שמוכר לעסקים, לעומת זאת, יהנה מלהיות עוסק מורשה כי הם יכולים לנכות את המע"מ ששילמו.

  • אם יש לכם הוצאות גבוהות בתחילת הדרך, להיות עוסק מורשה יכול להועיל לכם כי תוכלו לקבל חזרה את המע"מ ששילמתם.
  • עוד נקודה – לעסק מורשה יש מעמד יותר "רשמי" בעיני לקוחות ותדמית של חברה עשויה להרשים עוד יותר, אבל נדבר על זה בהמשך.
  • ולבסוף, חשוב לחשוב על הכנסות העתידיות שלכם. זה יכול להשפיע על ההחלטה שלכם אם להיות עוסק פטור או מורשה.

עוד כמה דגשים בנוגע לשינויי סטטוס צורות רישום עסק:

עוסק  מורשה שרוצה לעבור להיות עוסק פטור, צריך להוכיח למעמ שבמשך שנתיים רצופות לא עבר את התקרה של עוסק פטור.

למשל, אם אתה כבר עובד כעוסק פטור וחושב לשדרג לעוסק מורשה, תצטרך סיבה טובה שתשכנע את מעמ. יכול להיות שההכנסות שלך בדרך לפרוץ את התקרה של 120 אלף, או אולי קרה משהו בעסק שלך? למשל, אם את קוסמטיקאית ששדרגה עצמה עם מכשור חדש שהולך להגדיל את ההכנסות בצורה משמעותית, או אולי אתה אומן שהתחיל להעביר סדנאות בנוסף למכירת היצירות שלך, וזה הולך לדחוף אותך מעבר לתקרה הזו.

כאמור אם יש לכם שניים או יותר עסקים מורשים שרוצים לעבוד ביחד, אבל לא בא להם להפוך לחברה רשמית, אפשר פשוט להתחיל שותפות שזו גם אחת מהצורות רישום עסק האפשריות בישראל. בענייני מס, זה פשוט עובד ככה: השותפות פותחת חשבון בנק, פותחת שותפות אצל רשם השותפויות, פותחת תיק במעמ ומקבלת מספר רישום במע"מ, מדווחת למעמ, ובסוף השנה, כל מה שנשאר מהרווחים וההפסדים מתחלק בין השותפים. כל אחד מהשותפים לוקח את חתיכתו מהעוגה ומצרף אותה לדוח השנתי שלו במס הכנסה.

פודקאסט מספרים בגובה עיניים | צורות רישום עסק

עד עכשיו דברתי על התאגדויות שבהן העסק הוא את, ושיעורי המס שלך הם עד 50%, לפי מדרגות מס הכנסה.

האפשרות הרביעית היא להקים חברה. ברוב המקרים  יש שני מצבים שבהם אני ממליצה על פתיחת חברה – או שהרווחים החודשיים הצפויים הם 50 אלף בחודש, או שבעל העסק חושש מתביעות כי הוא עובד בענף מסוכן, כמו עבודות חשמל. אני אסביר.

חברה היא ישות נפרדת מאיתנו, בניגוד למצבים הקודמים שבהם אנחנו העסק. יש חברה בע"מ ויש חברה שאינה בע"מ. הרעיון הוא שחברה בע"מ שקורסת או נתבעת אפשר  לגעת רק בנכסי החברה, והנכסים האישיים שלנו, כמו הדירה שלנו, מוגנים. אסייג את זה ואגיד שאם מדובר בעבירה פלילית, כמו הונאה, זה לא יעבוד. ואם אתה רו"ח/עו"ד למשל, אתה לא יכול לפתוח חברה בע"מ, אלא רק חברה, כי יש לך אחריות אישית.

אז ככה… לגבי צורות רישום עסק.

יש כמה דברים לחשוב עליהם כשאתם חושבים אם להקים חברה או לא:

  1. יעלה לך יותר כסף להחזיק בחברה.
  2. הנהלת חשבונות יותר מסודרת ואי אפשר לשכוח הוצאות או הכנסות. זה כשלעצמו מנסיון חוסך ללקוחות המון כסף והם מבינים, כשהם עוברים מעוסק מורשה לחברה, כמה כסף הם הפסידו.
  3. אפשר לגייס הון ולהביא משקיעים יותר בקלות.
  4. עניין המסים – מס חברות הוא 23%. אם אתם רוצים לקחת כסף מהחברה זה יעלה לכם – יש מס דיבידנד בסך 30%.  כלומר בעצם, אחרי ששלמתי מס של 23%, אני יכולה להשאיר את הכסף בחברה ולהשקיע אותו בפיתוח העסק.
  5. לוקח יותר זמן להקים ולסגור חברה מאשר בתיק של עצמאי.
  6. התדמית של חברה הכי יוקרתית.
  7. הנכסים האישיים שלכם מוגנים.

לסיכום בנושא צורות רישום עסק

חשוב להתייעץ עם איש מקצוע לפני שאתם בוחרים איך להתאגד, זה יכול לחסוך הרבה כסף וזמן.

זה הכל לעכשיו, אם יש לכם שאלות אל תהססו ליצור איתי קשר. שיהיה לכם יום נפלא.

בואו לתמוך בפודקאסט על חשבונאות בגובה עיניים החדש שלי: לחצו כאן לעקוב בספוטיפיי

אודות הפודקאסט:

גלו את הפודקאסט מספרים בגובה עיניים – יוזמה חדשה של מורן פז, רואת חשבון מוסמכת. בפודקאסט זה, מורן פורצת דרך בעולם המורכב של ראיית חשבון וניהול כספים ומנגישה אותו לבעלי עסקים קטנים ובינוניים. מורן מביאה את ניסיונה הרב לקהל הרחב, עם דיונים מעמיקים על נושאים פיננסיים חיוניים, החל מרישום עסקים ועד אסטרטגיות מס. אם אתם בתחילת דרככם בעולם העסקי או שאתם מחפשים דרכים לנווט טוב יותר בנוף הכלכלי הנוכחי, "מספרים בגובה עיניים" מספק את הכלים והידע הדרושים. האזינו בספוטיפיי והעשירו את הידע שיכול לקדם את העסק שלכם.

שתפו את הפוסט עם קולגה:
מאמרים נוספים:
קטגוריות
צריכים עזרה דחופה ?

צריכים עזרה דחופה בניהול הכספים שלכם? קבלו שירות אישי ממומחית בכלכלה וחשבונאות, המחויבת לצמיחה והצלחה של העסק שלכם. אל תתמודדו לבד עם דוחות כספיים ובירוקרטיה מטרידה – אני כאן כדי להקל עליכם ולהבטיח שתישארו תמיד בצד המסודר והבטוח של הבירוקרטיה.