לרגל חגי תשרי, מתנות רבות מחולקות במסגרת יחסים עסקיים, בין אם מדובר במתנות שניתנות לעובדים שכירים, ובין אם מדובר במתנות ללקוחות ולספקים.
מיסוי והתייחסות לשי לחג לעובדים שכירים
במסגרת יחסי עבודה, נוהג רווח הוא מתן שי לעובדים לרגל חגים. שי זה עשוי להינתן בצורת תווי קנייה או מוצרים מוחשיים, ויכול להיות מוענק ישירות מהמעסיק או באמצעות ועד העובדים.
שי לחג הוא טובת הנאה מהמעסיק כמו למשל רכב חברה, זו למעשה הטבה הניתנת לעובד ולכן היא חייבת במס.
לפי רשויות המס, שווי ההטבה שיש לזקוף לעובד הינה בגינה עלות תווי השי למעסיק. כלומר, אם המעסיק קבל הנחה על תווי השי, והוא שילם עליהם לדוגמא 200 ש”ח במקום 300 ש”ח שווי שוק, נזקוף לעובד שווי לפי 200 ש”ח, כלומר לפי הסכום שיצא מהכיס של המעסיק.
אם מדובר במתנה, זקיפת השווי תהיה כולל מע”מ, כפי שרשום בחשבונית המס.
שי לעובדים באירועים אישיים או משפחתיים
אם יש לכם עובד שחגג אירוע אישי כמו נישואין או הולדת ילד, ניתן לתת לו מתנה (לא יותר מפעם בשנה) בסכום של עד 240 ש”ח, וההוצאה הזו הינה הוצאה מוכרת. מעל לסכום זה, יש לזקוף שווי על ההפרש שבין עלות המתנה לסכום של 240 ש”ח. אם למשל נתתי מתנה לעובד שהתחתן בסך 300 ש”ח, אצטרך לזקוף לו שווי בסך 60 ש”ח.
מתנות ללקוחות ולספקים
על פי התקנות סכום ההוצאה המותרת נקבע לסך של 240 ש”ח לאדם לשנה (לספק או ללקוח). יש לציין במסמך את שם המקבל, את הקשר שלו לעסק ואת נסיבות מתן המתנה , ולשמור תיעוד פנימי למתנה.